DICOM Viewer

A program áttekintése

Általános információk

A DICOM Viewer használható például:

  • Orvosi képek és Brainlab kezelési tervek megjelenítésére
  • Több vizsgálatból származó képállományok összehasonlítására
  • Ablakozási és mérési funkciókra

A DICOM Viewer megnyitása

Helyi telepítés esetén: nyissa meg a DICOM Viewer-t a Content Manager-ből, hogy hozzáférjen a páciens fájljaihoz és hogy a Brainlab szoftvert használja.

Webböngésző esetén: nyissa meg a DICOM Viewer-t az Application Platform-ból, hogy hozzáférjen a páciens fájljaihoz és a Brainlab szoftvert használja.

A Patient Selection segítségével válassza ki a pácienst és a megtekinteni kívánt adatokat.

További információ a Program felhasználói kézikönyvben található a Content Manager, Application Platform és a Patient Selection alkalmazásokkal kapcsolatban.

A képernyő elrendezése

A képernyőn egymás mellett jelennek meg az adatok, hogy a felhasználó össze tudja hasonlítani azokat.Sz.

Terület

Magyarázat

Főmenü

Az elérhető funkciók menüje.

Kiválasztott nézet

A fájl neve és az ikonok ki vannak emelve a kiválasztott nézetben.

Fő gombok

Nyomja meg a vonatkozó gombot egy adott funkció bekapcsolásához.

Gomb

FunkcióVisszaviszi önt a kezdőoldalra. Valamennyi változás (pl. kiválasztott képállomány, ablakozás, trajektóriák, pontmérések, képkivágások, 3D küszöbértékek) automatikusan elérhetővé válik más alkalmazások számára.Megnyitja a menüt, hogy megjelenítse/elrejtse az adatokat.Páciens neve és azonosítója: Ezt válassza, ha vissza akar térni a páciens kiválasztásához, hogy változtatni tudjon a kiválasztott páciensen vagy az adatain.View: Képmegjelenítési lehetőségek.Measure: Képmérési lehetőségek (szögek, távolságok, stb.) és megjegyzések.3D Options: 3D vizualizáció létrehozása, kép körülvágása, kiválasztott terület kijelölése.Comparison: Brainlab objektumok összehasonlítása, amennyiben megtalálhatók a képállományban.


Done: Továbblépés és változtatások mentése.Back: Figyelmezteti önt a változtatások mentésére, mielőtt visszalépne az előző képernyőre.  • Válassza a Save lehetőséget, hogy az adatok más alkalmazások számára is elérhetők legyenek.

  • Válassza a Discard lehetőséget az adatok elvetéséhez.

  • Válassza a Cancel lehetőséget, ha maradna a DICOM Viewer oldalon.

Cikkszám: 60915-71HU

Date of publication: 2018-11-22