Image Fusion

Съдържание

Introducere

Informații generale

Image Fusion permite înregistrarea a minim două seturi de imagini în mod concomitent. Puteți fuziona seturi de imagini cu aceeași metodă sau cu metode diferite (de ex., CT, RMN, PET, SPECT). Funcția Image Fusion poate fi aplicată în cadrul diferitelor fluxuri de lucru (de ex., când se utilizează software-ul Cranial sau Spine).

După fuzionarea celor două seturi de imagini, acestea pot fi vizualizate simultan. Tot conținutul planificat (de ex., obiectele și traiectoriile), definit într-un set de imagini, este vizibil în celălalt set de imagini fuzionate.

Image Fusion propune o rețea de fuziune bazată pe reguli de asociere predefinite. Pentru mai multe informații, contactați Brainlab.

Image Fusion utilizează un algoritm de fuzionare a seturilor de imagini selectate. Algoritmul asociază două seturi de imagini cu structuri anatomice comune, pentru a obține rezultate de fuziune optime. Cele două seturi de imagini trebuie să fie din aceeași zonă anatomică.

Fuziunea automată de imagini este adecvată majorității combinațiilor de modalități de imagine, cu unele excepții (de ex., seturile de imagini ecografice). În cazul modalităților incompatibile, este disponibilă implicit poziția inițială a scanerului (de ex., poziție de referință). Puteți efectua întotdeauna ajustări manuale.

Fuziunea rigidă și corecția

Inexactitățile din cadrul unei fuziuni rigide pot fi cauzate de deformările dintr-unul din seturile de imagini sau de diferitele poziții ale pacientului în mai multe seturi de imagini. Deformările pot fi corectate utilizând funcția Cranial Distortion Correction în cadrul fluxurilor de lucru craniene, iar diferitele poziții ale pacienților pot fi corectate utilizând funcția Spine Curvature Correction pentru fluxurile de lucru spinale. Astfel, se generează un nou set de imagini, utilizând un algoritm de înregistrare deformabil (deformare elastică).

Deformarea elastică este prin definiție neuniformă în tot volumul studiat. Aceasta poate însemna probabil o deformare exactă în zona dvs. de interes, dar o deformare inexactă în alte zone ale creierului sau ale coloanei.

Se recomandă să verificați cu atenție noul set de imagini generat, pe baza întregului său volum. Următoarele secțiuni descriu instrumentele de verificare disponibile în aplicație.

Disponibilitatea deformării

Deformarea este opțională și dependentă de licențiere și de configurația sistemului. Pentru mai multe informații, contactați departamentul de asistență al Brainlab.

Verificarea seturilor de imagini

Verificați întotdeauna seturile de imagini selectate pentru fuziune. Cu cât calitatea și rezoluția imaginilor sunt mai bune, cu atât mai bune vor fi rezultatele fuziunii.

Art. nr.: 60917-40RO

Дата на публикуване: 2017-11-23