Image Fusion

Съдържание

Bevezetés

Általános információk

Image Fusion legalább két képállományt regisztrálhat egyszerre. Lehetőség van azonos vagy eltérő modalitásban (pl. CT, MR, PET, SPECT) készült képek egyesítésére. A Image Fusion programot alkalmazhatja különböző munkafolyamatokban (pl. Cranial vagy Spine szoftver használatakor).

Amikor két képállományt egyesített, ezeket egyidejűleg megtekintheti. Valamely képállományban megadott minden tervezett tartalom (például objektumok és trajektóriák) látható lesz bármely másik fuzionált képállományban is.

Image Fusion fúziós hálózatot javasol előzetesen meghatározott párosítási szabályok alapján. További információkért forduljon a Brainlab ügyfélszolgálathoz.

Image Fusion algoritmus használatával hajtja végre a kiválasztott képállományok fúzióját. Az optimális fúziós eredmények eléréséért a program közös anatómiai struktúrákkal rendelkező két képállományt illeszt össze. A két képállománynak ugyanazt az anatómiai területet kell ábrázolnia.

Az automatikus képfúzió a legtöbb képmodalitás kombinációhoz megfelelő, bizonyos kivételekkel (pl. ultrahang képállományok). Nem támogatott modalitások esetben alapértelmezésben rendelkezésre áll az eredeti szkennerpozíció (referenciakeret). Manuális beállítások lehetségesek.

Merev fúzió és korrekció

A merev fúzió pontatlanságát okozhatják az egyik képállomány torzulásai, illetve több képállomány esetében az eltérő pácienspozíciók. Cranialis munkafolyamatokban kijavíthatja a torzulást a Cranial Distortion Correction funkcióval, spinalis munkafolyamatok esetében az eltérő pácienspozíciókat pedig Spine Curvature Correction funkció segítségével. Ezáltal új képállomány jön létre, deformálható regisztrációs algoritmussal (elasztikus deformáció).

Az elasztikus deformáció definíció szerint nem egyforma az egész térfogat mentén. Ez azt jelenti, hogy a deformáció a vizsgált területen pontos lehet, de az agy vagy a gerinc más részein pontatlan.

Gondosan ellenőriznie kell a létrehozott új képállományt, figyelembe véve az egész képterületet. A következő részekben ismertetjük az alkalmazásban rendelkezésre álló ellenőrzési eszközöket.

Deformáció elérhetősége

A deformáció opcionális, függ a licenc tartalmától és a rendszer konfigurációjától. További információkért forduljon a Brainlab ügyfélszolgálatához.

Képállományok áttekintése

Mindig nézze át az fúzióra kiválasztott képállományokat. Minél jobb a képek minősége és felbontása, annál jobb a fúzió eredménye.

Cikkszám: 60917-40HU

Дата на публикуване: 2018-10-18