Brainlab Elements Image Fusion

Contenido

Inleiding

Algemene informatie

Image Fusion stelt u in staat om minimaal twee beeldsets tegelijk te registreren. U kunt dezelfde of verschillende modaliteiten fuseren (bijv. CT, MR, PET, SPECT). U kunt Image Fusion binnen verschillende workflows toepassen (bijv. bij het gebruik van Cranial– of Spine-software).

Zodra twee beeldsets zijn gefuseerd, kunnen ze gelijktijdig worden bekeken. Alle geplande inhoud (bijvoorbeeld objecten en trajecten) die is gedefinieerd in één beeldset is zichtbaar in elke andere, gefuseerde beeldset.

Image Fusion stelt een fusienetwerk voor dat is gebaseerd op voorgedefinieerde koppelregels. Neem voor meer informatie contact op met Brainlab.

Image Fusion maakt gebruik van een algoritme voor de fusie van de geselecteerde beeldsets. Dit algoritme matcht twee beeldsets met dezelfde anatomische structuren voor optimale fusieresultaten. De twee beeldsets moeten hetzelfde gemeenschappelijke anatomische gebied delen.

Automatische beeldfusie is geschikt voor de meeste combinaties beeldmodaliteiten, met enkele uitzonderingen (bijv. ultrasone beeldsets). Als er sprake is van niet-ondersteunde modaliteiten is de oorspronkelijke scannerpositie (bijv. referentieframe) standaard beschikbaar. Handmatige aanpassingen zijn mogelijk.

Starre fusie en elastische vervorming

Onnauwkeurigheden in starre fusie kunnen worden veroorzaakt door vervorming binnen een van de beeldsets, of door verschillende patiëntposities tijdens verschillende beeldsets. U kunt vervorming corrigeren met behulp van Distortion Correction Cranial binnen craniale workflows en u kunt verschillende patiëntposities corrigeren met behulp van Curvature Correction Spine voor workflows voor de wervelkolom. U kunt Virtual iMRI Cranial gebruiken om preoperatieve planningsgegevens over te zetten naar intraoperatieve patiëntsituaties binnen craniale scenario’s. Door een van deze functies toe te passen, wordt een nieuwe beeldset gegenereerd met behulp van een vervormbaar registratiealgoritme (elastische vervorming).

Een elastische vervorming is per definitie niet uniform voor het totale volume. Dit kan betekenen dat er sprake is van een nauwkeurige vervorming in uw interessegebied, maar van een onnauwkeurige vervorming in een ander deel van de hersenen of de wervelkolom.

U moet de nieuw aangemaakte beeldset zorgvuldig controleren op basis van het totale volume. De beschikbare verificatietools in de toepassing worden in de volgende paragrafen beschreven.

Beschikbaarheid vervorming

Vervorming is optioneel en afhankelijk van licentie en systeemconfiguratie. Neem voor meer informatie contact op met Brainlab support.

Beeldsets beoordelen

Controleer de voor fusie geselecteerde beeldsets altijd. Hoe beter de beeldkwaliteit en de resolutie, hoe beter het fusieresultaat.

Art-Nr.: 60917-73NL

Fecha de publicación: 2019-03-07