Fibertracking

Introducere

Informații generale

Fibertracking vă permite să detectați structuri de fibre dintr-o regiune de interes definită, pe baza imaginilor RMN ponderate cu difuzia. În plus, puteți converti fasciculele de fibre în obiecte 3D pentru a fi utilizate pentru panificare ulterioară.

Încărcați un set de date DTI în planul curent de tratament pentru utilizarea Fibertracking.Elementele de bază pentru Fibertracking

Fibertracking se bazează pe măsurarea difuziei anizotropice în creier prin utilizarea imaginilor ponderate cu difuzia (date DTI) preluate din mai multe direcții. Software-ul Fibertracking calculează apoi direcția difuziei de-a lungul fibrelor potențiale de substanță albă pentru întregul volum de date. Prin asocierea unui număr de puncte, fibra este reconstruită sub formă de linie..

Date DTI

Fibertracking utilizează un serviciu care rulează în fundal (DTI Preprocessing Performer) pentru detectarea automată și pre-procesarea datelor DTI valide. Software-ul convertește datele într-un studiu DTI care conține seturile de imagini pre-înregistrate B0, ADC și hărțile (colorate) FA și difuzia tensorială care este necesară pentru Fibertracking. Studiul DTI poate fi selectat din Patient Selection (consultați Ghidul de utilizare a software-ului, Content Manager/Patient Selection).

Afișarea Fibertracking

Direcția difuziei apei de-a lungul fibrelor potențiale de substanță albă este calculată pentru întregul volum de date. Software-ul Fibertracking afișează direcția pentru fiecare fibră în conformitate cu un cod de culoare, acolo unde anumite culori reprezintă o anumită direcție. Cu alte cuvinte, aceste hărți cu culori (convenție neurologică) furnizează informații despre direcția difuziei apei de-a lungul fibrelor potențiale în cadrul secțiunilor.

Culori fibră

Fibrele multicolore sunt colonizate în conformitate cu convențiile următoare:

Culoare fibră

Direcție de difuzie

Roșu

Stânga-dreapta

Verde

Anterior-posterior

Albastru

Cap-picior

Preprocesarea DTI

Calcularea unui câmp de difuzie tensorială din setul de date DTI și calcularea hărților ADC și de anizotropie fracțională se bazează pe metode și algoritmi care sunt deja examinate de omologi din domeniu și publicate:

  1. Le Bihan D, Mangin JF, Poupon C, Clark CA, Pappata S, Molko N, Chabriat H. Diffusion tensor imaging: concepts and applications. J Magn Reson Imaging 2001;13(4):534-546.

  2. Masutani Y, Aoki S, Abe O, Hayashi N, Otomo K. MR diffusion tensor imaging: recent advance and new techniques for diffusion tensor visualization. Eur J Radiol 2003;46(1):53-66.

Algoritmul Fibertracking

Fibertracking se bazează pe algoritmul FACT (alocarea fibrelor prin detectare continuă), care a fost publicat întâi în 2002 de Mori, et al. (Mori S, van Zijl PC. Fiber tracking: principles and strategies – A technical review. NMR Biomed 2002;15(7-8):468-480).

Atenție
Atenție
Art. nr.: 60917-64RO

Datum zveřejnění: 2019-03-21